Pasta med botaniumodlade tomater och basilika
Smakrik pasta med olivolja, färska tomater, basilika toppad med färsk skivad parmesanost.
TID: 20 minuter
AVKASTNING: 4 portioner
INGREDIENSER:
300 gram ( 10 uns) pasta
1 dl (1/2 kopp) olivolja
2 vitlöksklyftor
250 gram ( 8 ounce) körsbärstomater, på kvist, halverade
Salta och peppra
1 kastrull färsk basilika eller oregano
2 dl (1 kopp ) riven parmesanost
FÖRBEREDELSE
- Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg vitlöksklyftorna i oljan och fräs på låg värme i ca 8 minuter.
- Ta bort vitlöken och tillsätt de halverade tomaterna tillsammans med grovhackade basilikablad. Stek dem i några minuter tills de är mjuka.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Lyft upp pastan ur kastrullen direkt i pannan. Det spelar ingen roll om det följer med lite pastavatten, smaka av med salt, peppar och parmesan. Uppståndelse.
- Strö över parmesan och toppa med basilikablad.
SMAKLIG MÅLTID!
Lämna en kommentar