Vilken chili ska jag odla?

Which chili should I grow?

För att avgöra vilken chili du ska odla i din Botanium, överväg två saker: hur kryddig du vill att din chili ska vara, och vilka chiliplantor som är bäst lämpade för att odlas i Botanium.

För att förstå hur heta chili är i allmänhet rekommenderar vi att du läser vårt blogginlägg " Hur mäter du "värmen" hos en paprika ?" första. När du väl känner till Scoville-skalan kan du enkelt undersöka värmenivåerna för dina chilialternativ. Ju högre Scoville Heat Units (SHU), desto kryddigare chili.

Vi rekommenderar att börja med våra jalapeñofrön om du inte är van vid het chili. Om du gillar kryddig mat och vill utforska ett kryddigare och mer färgstarkt alternativ rekommenderar vi våra l ila luzi frön . Kom ihåg att du också kan använda andra valfria chilifrön i Botanium. Här är några fler rekommendationer:

Chili vi rekommenderar att odla i din Botanium:

  • Numex Twilight : Denna chili gör en färgstark dekoration med frukter som varierar mellan gult, orange, lila och rött! Det är ganska varmt, med en Scoville-poäng som sträcker sig från 30 000 till 50 000 SHU.
  • Aji Pineapple : Som namnet antyder har den en tropisk fruktsmak! Denna gula chili har en medelvärme, med 15 000 till 30 000 SHU.
  • CGN 21500 : Dess ovanliga form kan få dig att tvivla på att det är en chili, men den är väldigt vacker och väldigt kryddig med 100 000 SHU. Många säger att det är den godaste chilin de någonsin ätit.
  • Black Pearl : Denna växt är väldigt dekorativ med sina svarta chili, löv och lila blommor. Frukterna blir så småningom röda när de är mogna, med en SHU på upp till 30 000.
  • Lila Luzi : Kompakt, produktiv och mycket färgstark som Numex Twilight, med gula, lila, orange och röda frukter. Bladen är något mörkare än Numex, och det är mindre kryddigt, med 15 000 till 30 000 SHU (på bilden).
  • Jalapeño: Denna välkända chili äts vanligtvis när den är grön, men blir röd när den är mogen och blir sedan mycket mer kryddig. SHU-nivån sträcker sig från 2 000 till 8 000. Jalapeño är ett perfekt val för nybörjare!

Läs mer om att odla chili i vår chiliodlingsguide [ här ].


Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.